نقش هماهنگی همسران در تربیت کودک

شناسه نوشته : 27261

1398/09/16

تعداد بازدید : 223

نقش هماهنگی همسران در تربیت کودک

 

چکیده

زن و شوهر از دو خانواده متفاوت و دارای فرهنگ و سلایق و عقاید مختلف هستند؛ اما در اسلام تأکید شده که قبل از ازدواج مسئله هماهنگی و همسویی در زمینه های اعتقادی و مذهبی، علمی، سن و تحصیلات، فکری و فرهنگی، جسمی و خانوادگی مدنظر قرار گیرد. تا بعد از ازدواج نه تنها در رابطه با کیفیت برقراری ارتباط بین همسران مشکلی پیش نیاید بلکه در زمینه تربیت فرزندان هم مشکل ساز نگردد. هر چه هماهنگی و همسویی والدین در اصول تربیتی فرزندان بیشتر باشد فرزندان سالم تری هم پرورش و تربیت خواهند یافت. شاکله فرزند در بدو تولد هنوز شکل نگرفته و تحت تأثیر آنچه از پدر و مادر می بیند و می شنود رشد می کند." کودکی" یعنی از بدو تولد تا سنین قبل از دبستان. که این سنین بهترین زمان تربیت است و هماهنگی همسران در اصول بنیادین تربیت در سعادت همیشگی کودکان نقش دارد. این تحقیق از خلال مطالعه کتاب های مختلف تربیتی کودک در چهار فصل تنظیم شده است و در صدد بیان نقش هماهنگی همسران در تربیت فرزندان به طور خاص می باشد.آن چیزی که احساس می شود در تالیفات فراوان تربیتی کودک، جایش خالیست.دراین تحقیق جایگاه ازدواج و اهمیت تشکیل خانواده دراسلام، ملاک های انتخاب همسر،اهداف وضرورت تربیت فرزند،اصول بنیادی تربیتفرزند دراسلام مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.وآنچه از این مباحث به دست آمده عبارتنداز:

الف) تأکیددین مبین اسلام بر کفویت همسران وانتخاب همسرهمتا به عنوان یکی از عوامل پیوند پایدار و ازدواج مؤفق.

ب)بهترین زمان تربیت فرزند در دوره کودکی است به صورتی که اگر تربیت در این دوره به خوبی پشت سر گذاشته شود دوره نوجوانی وجوانی هم با مؤفقیت سپری خواهد شد.

ج)هماهنگی همسران در گفتار،رفتاروکردار و عدم اختلاف والدین در اصول تربیتی باعث تربیت صحیح فرزندان می شود و شایسته است همسران قبل از تولد فرزند خود در اصول تربیتی به هماهنگی برسند.

واژگان کلیدی: ازدواج، همسر، تربیت، فرزند

 

*نسخه کامل تحقیق، در معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمیه سلام الله علیها کاشان موجود است*